Njam - njam

Middageten

Over de middag kunnen de kinderen naar huis. Blijven ze in 'De Boomhut', dan eten ze ’s middags boterhammen met of zonder soep, of een warme maaltijd.
De kinderen eten hun boterhammen (met of zonder soep) samen met de begeleider in de klas. Kinderen die een warme maaltijd nemen, eten met de begeleiding in de eetzaal.
Maaltijden worden betaald via de schoolrekening.

De njam-njam spelregels: warme maaltijden

• Ouders kiezen (het best) voor vaste dagen om hun kind(eren) een warme maaltijd te laten nemen op school.
  • Maaltijdbriefje: bij het begin van het schooljaar vul je dit briefje in. Gebeuren er geen wijzigingen, dan hoef je voor de rest van het schooljaar geen briefje meer in te dienen.
  • Eet je ("bij toeval") toch eens warm op school? Deze "kleine wijziging" geef je gewoon 's morgens door aan de klasleerkracht. Geen probleem.
  • Wijzig je gedurende het schooljaar toch van dag? Breng de leerkracht van deze wijziging op de hoogte.
  • De menu is steeds te raadplegen op de website.

Voor soep/dessert – warme maaltijd – veggie maaltijd

€ 3,50 voor kleuters
€ 4 voor het lager
€ 1,50 enkel soep en dessert

Voor het middagtoezicht en/of het gebruik van de eetzaal vragen we € 0,50 per kind dat over de middag op school blijft. We kopen er ook het nodige eetzaalgerief mee.
Elke middag zijn er twee vaste begeleiders aanwezig: Myriam en Veerle, aangevuld met een leerkracht via een beurtrolsyteem.
Zij worden geholpen door vier "boomhut-kinderen". Ook een beurtrol duidt deze kinderen aan.

Opvang/middagtoezichten = jaarlijks fiscaal attest

Waterbeleid

Zoals reeds veel andere scholen stappen wij ook af van de gezoete sapjes en melk. We schakelen over op een puur waterbeleid

Waterbeleid in De Boomhut:

• Elk kind kan altijd onbeperkt water drinken.
  • ALLE KINDEREN (kleuter en lager) brengen in de boekentas steeds een drinkfles mee. Indien die leeg is, kan deze op school steeds worden bijgevuld.
  • Farys kwam ons drinkwater reeds testen. Alle testpunten slaagden met glans.
  • Frisdrank en suikerhoudende dranken worden NIET toegelaten.

Koek en fruit

In alle klassen worden er voor de kinderen gezonde (bio) koeken (voormiddag) en fruit (namiddag) gekocht. Je hoeft dus zelf geen koek/fruit mee te geven, tenzij je kind een specifiek dieet dient te volgen.
Door de grote aankoop krijgen we als school steeds de goedkoopste prijzen.

Eigen koeken en fruit eten we in de klas niet op. Deze kunnen wel mee in de boekentas om op te knabbelen tijdens de opvang.
(Hoeft in principe ook niet, want om 17u voorzien wij iedereen van boterhammen… aangeboden door school.)