Terug

Herfst

Herfst

Hopelijk heeft de herfstvakantie iedereen goed gedaan. We zijn in onze klas met drie nieuwe peuters gestart. Welkom aan Sanne, Olive en Noora-Marie. Twee van hen kwamen al eens kennismaken op het proefmomentje . Het was hen zeker bevallen. Het zijn één voor één flinke en vrolijke meiden. Onder tussen zijn er ook twee van de grotere kinderen naar de groep van Charlotte overgestapt. Dag Klara en Maud….veel succes, we zien mekaar nog wel.

Deze week werkten we nog wat verder rond de herfst. De blaadjes die we voor de vakantie verzameld en gedroogd hebben konden we nu gebruiken om af te drukken. Iedere peuter mocht blaadjes kiezen en die met verf insmeren. Daarna mochten ze die één voor één omdraaien en meerdere keren afdrukken op een groot blad. De resultaten zijn echt mooi. Ze werkten allemaal heel precies. We hebben nu elk een kunstwerk met een mooi herfstkleuren palet.

Er was er ook eentje jarig. Proficiat aan Kervens die drie geworden is. Hiep hiep hoera!!! Dank voor het traktaat met de lekkere carameltaart. Kervens stond voor één dagje in de kijker. We hebben zoals altijd gezongen, gedanst, vuurwerk gemaakt en heerlijk gesmuld.

Deze week vertelden we verhaaltjes van “SSSST Streepje slaapt” over een poes die heel actief is en dan zalig in slaap valt. “Kikker is bang” over kikker die van alles hoort en ziet in het donker. Dank zij de vriendjes is hij niet meer bang. “ Prinses Prot” over een prinses die zoveel protjes laat zodat geen enkele prins haar wil. En we hebben achteraf alles natuurlijk eens nagespeeld ..altijd fun.

We gingen naar het dierenpark met oud brood. Dit is een activiteit die blijft aanslaan bij de peuters. Iedereen is hier super enthousiast om een stukje door de draad te geven. Op onze weg vonden we zwammen en paddenstoelen op en rond de boomstam. We zongen ook het liedje van “ Op een grote paddenstoel”.  In de klas hebben we verder ons liedjesrepertoire gezongen. Deze keer hebben we ook alles begeleid met instrumentjes. Veel plezier en lawaai alom.

We stonden ook even stil bij de herfstkleuren en legden met de grote  en kleine parels passende kleurenreeksen.

Er was er weer eentje jarig deze week. Rarara…juf Kaatje verjaarde op donderdag. Bauwe vroeg of ik nu ook 3 jaar was…hhmmmmm. Ik maakte zelf een kroon en alle peuters mochten er stickertjes op kleven. Ook voor mij hebben ze gezongen en gedanst en we smulden heerlijke poffertjes.

Fotogalerij: Download foto's