Terug

lampionnerij

Lampionnerij

We waren de voorbije week vooral bezig rond de herfst. De bomen verliezen hun blaadjes en de blaadjes krijgen allemaal nieuwe kleuren. Er zijn er bruin , geel ,oranje en sommige nog groen. We maakten een wandeling op ons domein om de herfstindrukken op te snuiven. We vonden nootjes en bolsters op de grond. Bolsters gelijken op egeltjes die heel hard kunnen prikken. In de bolster zitten er kastanjes. Sommige kan je eten en andere niet. We moeten ze ook eerst pellen. Om de nootjes open te maken hadden we een notenkraker nodig. We merkten ook dat de aarde donker en nat aan het worden is. Dit komt vooral doordat het nu meer gaat regenen. Het is goed dat we onze laarzen dragen om op stap te gaan. Er is nog zon maar die is niet meer zo warm als in de zomer. Daardoor droogt de aarde ook niet zo goed meer op.

We hebben ook blaadjes geraapt in het bos. We hebben ze in de klas te drogen gelegd. Sommige staken we onder een dikke pak papier omdat die niet zouden opkrullen.

In de boekjes zagen we dat er in de herfst ook heel wat paddenstoelen zijn in het bos. Als lampion voor de lampionnerij maakten we dan ook elk een paddenstoel. Dit deden we met kalkpapier, een kaasdoos, blaadjes en verf. We schilderden papier voor de hoed en stempelden er met kurk de stippen op.

In onze praatronde zorgden we elke morgen voor een gezellige sfeer. Het grote licht ging uit en we zaten allen rond een pompoenlampion.  Elke dag mocht iemand anders het kaarsje uitblazen. Terwijl we in ons gezellige kringetje zaten zongen we ook een lampionnerijlied. We hebben het met regelmaat herhaald en tegen de vrijdag konden de meesten al goed meezingen.

Op vrijdag hebben we samen pannenkoekjes gebakken in de klas. We hebben ze in alle gezelligheid allemaal opgesmuld. Wanneer het herfst is dan  is het leuk om binnen een gezellige warme sfeer te creëren.

 

Het was fijn om ook heel wat peuters met de familie te zien op de grote lampionnenstoet. Hopelijk hebben jullie ook genoten van de sfeervolle acts in ons bos.

Fotogalerij: Download foto's