Terug

peuternieuws 15/09

Peuternieuws 15 sept

Onze tweede week verliep al super vlotjes. De nieuwe kindjes passen zich snel aan en vinden al goed hun weg binnen de klas, de groep en de school. Daar er toch nog wat pamperkindjes tussen zitten hebben we deze week daar wat extra aandacht aan besteed. In de kring kwamen meerdere verhaaltjes aan bod die met potjestraining en zindelijkheid te maken hebben. “ Op het potje”, Jules op het toilet”, “Rosalie krijgt een nieuw broekje”. Voor de praatrode doen we nu ook alle pampers uit tot aan de speeltijd en na de speeltijd tot aan de middag. Zo ervaren ze hoe het voelt met een slipje zonder pamper. Ik herhaal dan ook heel vaak dat wie iets voelt meteen moet komen. Soms lukt het al een hele tijd en andere keren niet, maar zo gaat het met elke training.

Deze week heeft iedereen meerdere keren gepuzzeld. Zo krijg ik wat zicht op wat elkeen al kan en weet ik beter wat voor wie aan te bieden.

Onze kring loopt al heel vlot. Leuk om zien hoe snel ze het verloop al kennen. Eerst de kleine fluit en dan de grote. We groeten met het goeiemorgen lied. Vervolgens bekijken we de weeklijn . Bij elke dag hoort een pictogram. Het kindje van de dag mag dan de kikker op de juiste plaats zetten. We zingen het liedje over de dagen van de week. Aansluitend volgt een liedje over het weer. We bespreken het weer van de dag en hangen ook hierbij de passende prenten. Aansluitend op de kring vertel ik één of meer verhaaltjes. Deze week hadden we “ Muis in het bad”, “ Dikkie Dik”, “Anna verjaart” en “Nellie en César”

Klara was naar de kapper geweest en vertelde erover in de kring. In de poppenhoek werd spontaan een kapsalon gemaakt. De kappers wisselden elkaar af en de klanten konden terwijl naar de TV kijken. Machtig!

Aan de knutseltafel hebben we allen gestempeld. Iedereen kreeg een groot vel papier waarop die naar hartenlust met grote stempels en verf kon stempelen. Ik liet ze eerst wat experimenteren en toonde dan ook hoe je het mooist een figuurtje bekomt “ drukken en opheffen” wanneer we wrijven is ons figuurtje weg.

Odin werd 3 jaar. We vierden zijn verjaardag met een mooie kroon. Hij mocht alles zelf kiezen. We smulden een lekkere idianenbanaan, zongen liedjes , maakten vuurwerk en deden een dansje . Odin genoot van het belangstellingsmoment.

We proberen ook nog zo veel mogelijk van ons tuintje te genieten zolang het zonnetje nog wat komt piepen.

Fotogalerij: Download foto's