Terug

weeknieuws (week van 6 tem 17 januari)

In de eerste week na de vakantie hebben we veel gewerkt aan vrije teksten. Kleuters mochten een 3-tal stempels kiezen, erbij tekenen, met gekleurd krijt achtergrond verzorgen en daarrond een verhaal opbouwen. Nadien een oefening om letters uit hun naam te herkennen en aanduiden met verschillende kleuren. Ries bracht een boek mee over de aarde en de ruimte, er werd veel heen en weer gebabbeld rond dit onderwerp. Een paar dagen later bracht Felix Vs een ruimte boek mee, ook hier weer een grote betrokkenheid in de kring rond de prenten die we bekeken. Vandaar dat we besloten om een project te doen over planeten en de ruimte.

Onze kring is ondertussen een ruimte geworden. Alles zwart, sterrenlichtjes. Jeppejan bracht planeten mee die we ophingen. Gezellige kringmomentjes hebben we daar onder de sterrenhemel.

Ik liet de kleuters vlakken inkleuren in verschillende kleuren, nadien tekenden we met een sjabloon een raketpunt en verder vierhoekige vormen, uitknippen, een raket opbouwen en verder met stickers versieren, vuur eraan en hupla deze raketten konden in onze ruimte vertrekken naar de maan. We leerden al heel wat over de verschillende planeten en hun baantje rond de zon. Anne hebben ze een ander baantje. We leerden de maan, die bij onze aarde hoort, beter kennen en hoe die kan veranderen (dank je Leander voor de prenten). Xenne had ook ruimteprenten mee en daar leerden we de satelliet en telescoop kennen en hun functie.

Paxi leerde ons in een filmpje ook iets van de ruimte.

Zwemmen stond ook op de planning en muzische namiddag. De kleuters werden in 4 groepen verdeeld, ook derde en eerste kleuter, zo hadden we gemengde groepjes die per 15 min doorschoven naar de volgende begeleider met telkens een andere muzische activiteit. We bewogen mee met een dansje op het grote scherm, maakten muziek met instrumenten, dramatiseerden ‘We gaan op berenjacht’ en maakten muziek met ons lichaam. Leuk!

2 jarigen vierden we. Joepie feest! Proficiat Otis en Robin! En dank je wel voor het lekkers!