Terug

project tandarts

Felix vs vertelde woensdag dat hij naar de tandarts moest in de namiddag, verhalen kwamen weer los. We vertelden voorheen ook al eens over de tandarts naar aanleiding van een boekje die ik had verteld ‘Simon Suikerbuik’. Emily was ook een keer later op school omdat ze naar de tandarts moest om een stukje dat van haar tand was door te vallen te herstellen. Op dinsdag was Xenne op school gevallen op de glijbaan, zijn tanden deden ook pijn, hij moest die woensdagnamiddag ook naar de tandarts.

Projectje? Vonden ze goed. Dag ervoor deden we een poging om een project te kiezen en dat liep niet zo vlot. We zijn ook nog maar begin tweede kleuter, dus dat kon ook wel gebeuren.

Ik keek snel op de computer wat we konden doen en we gingen direct van start en schilderden met tandenborstels. Eens droog knipte ik er een mond uit. De kleuters knipten tanden en kleefden die op. we doen deze week nog verder.

Mooi weer buiten en veel bolsters op de grond gevallen uit de boom in ons tuintje. Ik tekende cirkels op de grond. Goed kijken op de kaart hoeveel je er moet in leggen. Als je het cijfer niet kent, niet erg, dan tellen we de bolletjes. Evenveel bolsters als bolletjes in de cirkel.